18 december 2010

Hatsieklatsie klaar!


Deze week nog een setje gemaakt (het zit een beetje knullig op de pop), de zoe lag hier al jaren maar eigenlijk nooit gemaakt, dus werd het weleens tijd om hem te gaan maken, eronder een rokje waarvoor ik een klein bovenstukje van de Romo heb gebruikt en daaronder een aangerimpelde rok heb gemaakt, naar een modelletje van Jottum.

De hals vond ik erg ruim van de zoe, ik heb het halsboord heel kort en strak erop gezet maar nu achteraf blijkt de halslijn toch wel erg ruim, een volgende keer teken ik hem echt minimaal 2 cm langer.

Paar leuke borduurtjes op blauw vilt gezet, eigenlijk heel snel en simpel stelletje zo, de meeste tijd ging nog in de borduurtjes zitten, maar ze groeit erg snel, dus moeten we ook in dit tempo wat maken.

15 december 2010

Kerst Engeltje


Vanavond had Sophie haar kerstdinner op school, ze kwam vanmiddag uit school met de mededeling dat de juf verteld had dat ze als ze wilde de mooiste jurken en pakken aan mochten trekken, Ennnnnnnnnnn je mocht zelfs hakken aan vanavond als je dat wilde.


Leuke uitspraak van de juf natuurlijk en Sophie neemt dat wel zeer letterlijk,Tja je raadt het al ik moest vanmiddag (zo gek als ik ben)op jacht naar hakschoentjes, dus eerst de boodschapjes gehaald voor het kerstdinner, vervolgens naar huis even wat eten en daarna de jacht op de schoentjes.
Nou we hebben ze gevonden................ in het rose ( zelf had ik een heel andere gedachte bij de kleding die ze aanhad, maar goed toch overstag gegaan want ze vond ze echt geweldig (mijn mening:niet passen bij haar outfit)
Helemaal blij de bruidswinkel uit Hahahaha, met kitch rose schoentjes met mini hakje van 1,5 cm als ze dat halen.
Thuisgekomen moest ze uitgebreid douchen, haren fohnen, krullen natuurlijk, en make uppen zoals zij dat zegt.

Vervolgens spiesjes en pasta gemaakt, en als een speer naar school, want ze moest er om 16.45 zijn.
Eenmaal daar aangekomen werd ze door de juf bestempeld als kerst engel, de juf had een catwalk gemaak, en iedereen mocht er overheen om hun kleding te showen, en de juf vertelde uitgebreidt een verhaal erbij wat ze aanhadden, helaas was ik verkeerd met foto's maken, denk dat dochterlief even de instelling verdraaid had.
Na een zeer geslaagd kerstdinner stond er voor de ouders warme chocomel en gluhwijn op het schoolplein vanaf 18.15, erg gezellig maar erg druk, er waren ong 250 kinderen, en de daarbij behoorende ouders, grootouders enz enz.
Al met al een zeer geslaagde kerstviering van de montessorieschool.
Eenmaal thuis gekomen wilde ze dat ik wat foto's maakte, krullen in 2 urr uitgezakt incl de bus haarlak die erin zat maar goed, ze zijn toch wel leuk geworden.

12 december 2010

Nadya voor het kerstdinner op school

.

Dit jaar is er woensdag een kerstdinner op school, en nu zal het me toch niet overkomen dat ik weer op het laatste moment een jurk moet maken.
De Nadya heeft geen beleg met strikbanden maar een tricot boordstof ipv de beleg met banden, erop zit het gekleure elastiek van FM, het zit er niet perfeckt op maar dat komt omdat ik een ongemak aan mijn arm heb, en bijna niet kan trekken en dan nog recht gaan ook, maar het zit er redelijk op, ze neemt er maar genoegen mee, eronder zit een gekochte tule pettycoat van Name it,

Dus vanmiddag na een ochtendje rommelen in huis, naar stoffenspektakel in Rotterdam-Ahoy geweest, voor een tricotje voor de legging en stofjes die in gedachten zijn om wat van te maken maar de bijpassende stoffen niet op voorraad zijn, niet gevonden dus, wel nog wat andere stofjes gekocht, maar er stonden veel kramen met wolvilt, gordijnen, en maar weinig kinderstoffen en die er waren met kinderstofjes hadden amper afgeprijsd, en in webshops veel goedkoper te krijgen.

Dus 42 km gereden, € 11.00 parkeren, en een happy meal verder (anders kreeg ik ze niet mee)
Voor 6 lapjes, en een gruwelijk plastic kersttafelkleed wat ze wilde hebben omdat ik had gezegd: jij mag ook wat uitzoeken Pfffffffff Het ligt nu op tafel........ te druk, ehhhh lichtblauw, kerstmannentafreel eigenlijk zo fout als het maar zijn kan, maar goed beloofd is beloofd

8 december 2010

Roberta met een Antonia

Een Olilly stofje wat ik al heel lang had liggen en bewaard had tot Sophie wat groter was, een Roberta had ik in gedachten, de stof is een echte dikke winterse velvet, dus heerlijk met dit weer, erop heb ik een Antonia gemaakt met rest stukje nicky verlours.
De foto's zijn niet helemaal mooi gelukt omdat het erg donker was vandaag, en de nicky erg glansde komen de kleuren niet echt mooi over, maar de kleuren zijn allemaal nagenoeg hetzelfde van kleur, ook het paars.

Op de pop te donker.......

In de bijkeuken....Broek goed van kleur ,shirt te donker.......

De achterkant wederom te donker.........

Nu maar even een close up, ik ben er helemaal klaar mee na 16 foto's genomen te hebben, dat is wel te zien hoe het erbij ligt.

Ik hoop een volgende keer mooiere foto'te hebben, mits het weer meewerkt.